Hydraulisk tippkärra

Vi har fått hem en väldigt fin hydraulisk tippkärra. Det är många som undrar hur man kopplar in hydraulisk utrustning till sin traktor. Det finns olika sätt att göra men sättet som beskrivs nedan är väldigt enkelt.

Bild

De flesta kompakttraktorer har en kran under stolen, när man stänger den kranen slutar trepunktslyften att fungera och oljan styrs istället till ett pluggat hydrauluttag. Det syns på bilden där den nya 90-gradersböjen sitter. Det är bara att skruva ur pluggen och skruva i en böj och sedan montera en snabbkoppling som passar med den snabbkoppling som ditt hydrauliska redskap har. Jag säljer dessa böjar och snabbkopplingar i ett paket till Yanmar-traktorer.

Bild

Nu har du ett enkelverkande hydrauluttag, när du drar i spaken för trepunktslyften så tippar du kärran. Skjuter du fram spaken så sänker du ner kärran.

Bild

Bild

Om du ska driva något redskap som har eget ventilpaket så behövs en returledning också. Det är vanligt att leda returen till tanken genom påfyllningshålet på växellådan men det finns oftast en plugg på vänster sida av växellådan dit man kan leda returen.

När man sedan kopplar från kärran eller vilket redskap man nu har så får man inte glömma att öppna kranen under stolen så att trepunktslyften fungerar igen.